Patrick van Ieperen

Patrick van Ieperen

Waarom ben je begonnen met duiken?
Tijdens de jaren die ik op de wilde vaart en in de offshore heb gewerkt, heb ik veel te maken gehad met saturatie duikers, douane duikers, reparatie duikers en onder water robots (ROV). Dit was voor mij zo interessant dat ik na hele lange tijd besloten heb om zelf eens onderwater te gaan kijken.
In 2016 heb ik mijn openwater gehaald hier in Nederland, een introductie duik was niet nodig. Ik wilde zo graag, en toen was het zaadje geplant van het duik virus.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?

Nadat ik Master scuba diver had behaald wilde ik meer. Over duiken en duik materiaal vertellen en andere mensen enthousiast maken over duiken vind ik heerlijk. Na een tijdje vond ik het mensen helpen met duiken ook steeds leuker. Mijn kinderen gingen ook duiken. Toen wist ik dat ik verder wilde als Padi Pro. Nog beter leren duiken, mensen helpen met duiken.

 

 Waar heb je gedoken?
Het meeste duik ik in Nederland. Er zijn veel duikstekken dicht bij en er is van alles te zien en Zeeland blijft favoriet. Ik heb ook in Gran Canaria en Cabo Verde gedoken.

Wat maakt het duiken speciaal?
Onderwater is een andere onbekende en soms mysterieuze wereld. De rust en ontspanning die het me geeft. Het gevoel van gewichtloosheid.
Duiken doe je samen, je leert mensen op een andere manier kennen.Door mijn technische achtergrond vind ik de duik uitrusting erg interessant. Wrak duiken is voor mij zo speciaal, elk wrak heeft haar eigen verhaal. Volledig op gaan in het verhaal voor, tijdens en na de duik… Geweldig!!

Verder nog iets?
Kom zelf eens kijken hoe mooi de onderwater wereld is. Ontdek de vissen planten koraal en … de wrakken, grotten en alles wat er nog meer te zien en te vinden is.