Seal Team Yeah!

 

Welkom bij het ScubaXperience Sealteam. De duikclub voor de kleine duiker. Vanaf 10 jaar mag jij jouw PADI Open Water brevet halen, maar als je nog geen 10 bent dan mag je vanaf 8 jaar al lid worden van ons PADI Seal Team. Je leert dan duiken in het zwembad samen met andere Sealteam duikers.

 

Het Seal-Team bestaat uit 4 delen

 

  • Sealteam : Tijdens deze 5 duiken leer je hoe je veilig & relaxed onderwater kan zijn en lol kan hebben. Je leert bijvoorbeeld wat je moet doen als je water in je bril krijgt, wat je moet doen als je geen lucht meer hebt en je leert als een soort astronaut door het water zweven. Na deze vijf duiken verdien jij jouw Seal-Team brevet met pasje.
  • Master Sealteam: Tijdens deze 10 duiken leer je allerlei coole nieuwe dingen. Dit noemen wij specialties. Zo leer je bijvoorbeeld wrak duiken, nachtduiken, super goed zweven, met kompas zwemmen en nog veel meer. Na deze 10 duiken verdien jij jouw Master SealTeam brevet pasje.
  • Master Sealteam Plus: Dit zijn nog 5 extra coole Master Sealteam specialty duiken die wij bij ScubaXperience zelf verzonnen hebben. Welke dit zijn verklappen wij niet maar bij 1 duik gaan wij in het zwembad van een boot af leren duiken!
  • Sealteam Clublid: Misschien ben je, nadat je alles al gedaan hebt, nog geen 10. Misschien vind je het wel nog een beetje te spannend om buiten te gaan leren duiken of misschien wil je gewoon je Open water brevet halen maar vind je het nog steeds veel te leuk bij het Sealteam, dan kan je gewoon lid blijven en 1x in de maand lekker komen duiken en spelen in het zwembad met de rest van de club.

 

Wanneer duiken wij?

Je duikt lekker op zondagmiddag. De les begint om 13:30 en je mag van 14:30 tot 15:30 het zwembad in.


Wat moet ik ondertussen met mijn ouders doen? ‘Zucht’ ik kan ze namelijk geen moment alleen laten zonder dat zij in de problemen komen…

Je ouders mogen, als zij zelf al een brevet hebben, het laatste kwartier ook mee duiken in het zwembad. Wanneer je klaar bent met de oefeningen kan je dus ook nog eventjes samen met je ouders verder duiken in het zwembad terwijl de instructeur goed in de gaten houdt of alles veilig blijft. Verder kunnen ze natuurlijk goed toekijken en van jou leren hoe duiken nu echt moet.

 

Wie geeft er les?

De les wordt gegeven door een echte PADI assistent instructeur of Instructeur. Wij hopen dat jullie een beetje op ze kunnen passen 🙂

 

 

Wat moet ik ervoor betalen?

Aangezien je waarschijnlijk te jong bent om al een krantenwijk te hebben, zijn het waarschijnlijk jouw ouders die de les betalen. Hieronder hebben wij de kosten op een rijtje gezet.  Uiteraard mag je altijd de pijn een beetje helpen te verzachten met extra knuffels geven, afwassen en alle andere lieve dingen die je kan verzinnen.

 

Voor de Ouders:

Er zijn een aantal documenten die ingevuld moeten worden waaronder de duikmedische verklaring. Zonder deze verklaring mogen wij de kinderen niet mee onder water nemen. Dit uiteraard in verband met hun veiligheid

Wij verstrekken de belangrijkste duikmaterialen, maar de Sealteamers moeten een aantal spullen zelf hebben. Namelijk masker, snorkel, vinnen en een zwembad pak (shorty). Uiteraard zijn die via ons verkrijgbaar en wij adviseren jullie graag over wat handig is. Met name als de voeten nog heel hard groeien!

  • De kosten van Sealteam (de eerste vijf duiken) 225 euro
  • De kosten van het Master sealteam (10 duiken) 425 euro , te betalen in 2 delen.
  • Tijdens de lessen mag 1 ouder gratis gebruik maken van school materialen en de laatste 15 minuten mee duiken
  • De kosten van het Sealteam lidmaatschap 275 euro. Hiervoor is er een jaar lang 1x per maand een Sealteam club duik waarbij zij hun vaardigheden kunnen bijhouden en onderwater lol hebben met elkaar. Ook zit hierbij een echte coole specialty die precies hetzelfde is als voor volwassenen!

 

De lessen worden om de twee weken gepland  (afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers en eventuele voorkeuren kan dit in overleg met de ouders gedaan worden) en de club duiken zijn 1x in de maand. Deze data staan vast.

 

Planning seizoen 2021-2022