PADI Open Water Duiker cursus

Heb je altijd al willen leren duiken, ongeëvenaarde avonturen willen beleven en zien hoe de wereld er onder water uitziet? Dan begint het voor jou hier. Haal je duikbrevet met de PADI Open Water Duiker-cursus – ’s werelds populairste en meest erkende duikcursus. Vele mensen voor jou hebben al door deze cursus leren duiken en de wonderen van de onderwaterwereld ontdekt.

Tijdens de PADI Open Water Duiker-cursus leer je de basisduikuitrusting te gebruiken, waaronder een masker, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest en duikfles. Het soort uitrusting dat je zult gebruiken hangt af van de omstandigheden waarin je gaat duiken: in tropisch water, gematigd of koud water. Het gebruik van alle materialen zijn inbegrepen in de cursus. Het digitale cursuspakket moet apart worden aangeschaft.

In de maanden december, januari en februari gaan we met Openwater cursisten niet naar buiten. Daarom is het in deze maanden alleen mogelijk om de verwijscursus te doen. Uiteraard kun je de cursus in het voorjaar bij ons afmaken!

Cursusduur

De Open Water cursus duurt ongeveer 4 weken. Hierbij doen wij 1 zwembadles per week en 2 buitenduiken per weekenddag aan het einde van de cursus. De theorie- en zwembadlessen worden in het zwembad Dukenburg in Nijmegen gegeven. De buitenduiken worden in een recreatie plas in de buurt gemaakt.

Programma Open Water cursus

De PADI Open Water cursus bestaat uit:

  • Theorielessen en theorie examen
  • Duiken in beschut water (zwembad)
  • Duiken in buitenwater

Na het succesvol afronden van de buitenwaterduiken ben je in staat om veilig te kunnen duiken en de duikomstandigheden en je duikuitrusting en die van je buddy te beoordelen. Je bent nu klaar om zelf te gaan duiken en de wereld onder water te ontdekken.

Verwijscursus

De verwijscursus van PADI werkt heel makkelijk. Je haalt bij ons je theorie en doet je zwembadlessen. Vervolgens kan je op vakantie je buitenduiken doen bij een PADI duikschool. Je wil immers niet je halve vakantie in de boeken zitten.

De Padi Open Water verwijscursus loopt gelijk met de normale Padi Open water cursus echter zonder de 4 buitenduiken.

In de maanden december, januari en februari is het buiten water te koud vandaar bestaat de Open Water duiker-cursus uit een verwijscursus. Dat betekent dat we alleen de zwembadlessen doen. Op die manier kan je de buitenduiken bijvoorbeeld op vakantie of later in het voorjaar doen. Kies je bij ons voor de verwijscursus en vul je die later alsnog aan met de buitenduikmodule bij ons? Dan krijg je er een opfrisduik gratis bij zodat je weer up to date bent om de buiten duiken te doen!

Kosten Open Water cursus

Vanaf € 469,- p.p. (Basic Pakket)
Incl. gebruik duikmateriaal, lessen zwembad, lessen buitenwater.

Excl. Digitaal Padi cursuspakket (€ 99,-)
Excl. koudwater beginners uitrusting (masker, snorkel, schoentjes, vinnen en handschoenen) deze heb je nodig voor het buitenwater gedeelte.
Excl. extra kosten zoals bijvoorbeeld eventueel parkeergeld bij de duikstek

Aanvullende pakketten

Wij zorgen voor je duikuitrusting. Maar als je gaat duiken raden wij aan om je eigen masker (duikbril), snorkel en vinnen aan te schaffen. Want we gaan er vanuit dat je na het halen van je brevet ook echt gaat duiken en dan heb je ze toch nodig. Dan ben je in ieder geval gewend aan je eigen spullen. Met onze Xperience (meeste gekozen) pakket geniet je van extra persoonlijke aandacht en een inhaal les.

Basic

De PADI Open Water Diver-cursus Basic is de volledige PADI-cursus.
– Aantal cursisten per instructeur: 8 tot 10 maximaal
– Aantal inhaallessen: 0
– Materiaal: inclusief

Xperience (+€70,-)

De PADI Open Water Diver-cursus Xperience werkt met een kleiner aantal cursisten per instructeur, dus meer tijd voor jou!

– Aantal cursisten per instructeur: 4 tot 5 maximaal

– Aantal inhaallessen: 1
– Materiaal: inclusief

Prive Xperience (€699,-)

De PADI Open Water Diver-cursus Xperience als prive optie, volgens jou eigen planning

– Aantal cursisten per instructeur: 1 tot 2 maximaal
– Aantal inhaallessen: 1
– Materiaal: inclusief

 

Maand Start Datum Eind Datum
November ’22 Zon 30-10-22 Zat 26-11-22
December VW Zon 27-11-22 Zon 11-12-22
Januari VW Zon 08-01-23 Zon 22-01-23
Februari VW Zon 05-02-23 Zon 19-02-23
Maart Zon 05-03-23 Zat 01-04-23
April Zon 02-04-23 Zat 06-05-23
Mei Zon 07-05-23 Zat 03-06-23
Juni Zon 04-06-23 Zat 08-07-23
Juli Zon 09-07-23 Zat 05-08-23
Augustus Zon 06-08-23 Zon 02-09-23

Klik hier voor de complete cursus planning (PDF)