PADI Open Water Duiker cursus

Heb je altijd al willen leren duiken, ongeëvenaarde avonturen willen beleven en zien hoe de wereld er onder water uitziet? Dan begint het voor jou hier. Haal je duikbrevet met de PADI Open Water Duiker-cursus – ’s werelds populairste en meest erkende duikcursus. Vele mensen voor jou hebben al door deze cursus leren duiken en de wonderen van de onderwaterwereld ontdekt.

Tijdens de PADI Open Water Duiker-cursus leer je al gelijk vanaf het begin in de praktijk de duikuitrusting te gebruiken, en diverse vaardigheden voor veiligheid van jou en je buddy. Dus niet eerst snorkelen en droog een hele materiaal uitleg, maar gelijk toegepast onder water. Het gebruik van alle basis materialen is inbegrepen in de cursus.

Cursusduur

We hebben voor de Open Water cursus 2 programma’s.
1) 6 weken. Is elke zondagmiddag een zwembadles gedurende 4 weken, daarna 2x een zaterdag voor de buiten duiken. De cursus duurt zo 6 weken.
2) 4 weken. Start op de vrijdagavond en daarna in dezelfde week ook de zondagmiddag, dit herhalen we in de opvolgende week en daarna 2x een zaterdag voor de buiten duiken. De cursus duurt zo 4 weken. Qua inhoud zijn beide opties verder dus gelijk.
In juli is er een versnelde cursus mogelijk. Dit kan met een privé optie ook altijd.
3) “Duik de Winter door”. Een complete Open Water cursus in de maanden dec. jan en feb. met de buiten water duiken in het voorjaar. Kijk hier voor meer informatie.

De zwembadlessen worden in het zwembad Dukenburg in Nijmegen gegeven. De buiten duiken worden in een recreatie plas in de buurt gemaakt.
De lessen zijn op:
vrijdagavond, vanaf 19:45 tot 22:45 (ongeveer) Zwembad Dukenburg
zondagmiddag, vanaf 13:15 tot 16:15 (ongeveer) Zwembad Dukenburg
zaterdag, vanaf 09:00 tot 16:00 (ongeveer) Buiten water

Klik hier voor de complete cursus planning 2024 (PDF)

Programma Open Water cursus

De PADI Open Water cursus bestaat uit:

  • Theorielessen en theorie examen (via E-learning als zelf/thuisstudie)
  • Duiken in beschut water (zwembad)
  • Duiken in buitenwater

Na het succesvol afronden van de buiten water duiken ben je in staat om veilig te kunnen duiken tot een diepte van 18 meter! Daarnaast heb je geleerd de duikomstandigheden en je duikuitrusting plus die van je buddy te beoordelen. Je bent nu klaar om zelf te gaan duiken en de wereld onder water te ontdekken.

Verwijscursus

De verwijscursus van PADI werkt heel makkelijk. Je haalt bij ons je theorie en doet je zwembadlessen. Vervolgens kan je op vakantie je buiten duiken doen bij een PADI duikschool. Je wil immers niet je halve vakantie in de boeken zitten.

De Padi Open Water verwijscursus loopt gelijk met de normale Padi Open water cursus echter zonder de 4 buiten duiken.

In de maanden december, januari en februari is het buiten water te koud vandaar bestaat de Open Water duiker-cursus uit een verwijscursus. Dat betekent dat we alleen de zwembadlessen doen. Op die manier kan je de buiten duiken bijvoorbeeld op vakantie of later in het voorjaar doen. Kies je bij ons voor de verwijscursus en vul je die later alsnog aan met de buiten duikmodule bij ons? Dan rekenen we simpelweg het verschil tussen beide.

Kosten Open Water cursus

Vanaf 474 p.p. (Basic Pakket)
Incl. gebruik duikmateriaal, lessen zwembad, lessen buitenwater.
Optie 525 p.p. voor ons “Flex” pakket

Excl. Digitaal Padi cursuspakket (€ 114)
Excl. eventueel parkeergeld bij de duikstek.

Aanvullende informatie materiaal

Wij zorgen voor je duikuitrusting, jij voor zwemkleding en een handdoek. Maar als je gaat duiken raden wij aan om gedurende de cursus je eigen masker (duikbril), snorkel en vinnen aan te schaffen. Want we gaan er vanuit dat je na het halen van je brevet ook echt gaat duiken en dan heb je ze toch nodig. Zo ben je in ieder geval gewend aan je eigen spullen. Start gerust met een leen masker, en kom dan zeker eens langs bij ons in de shop om te kijken of we jou kunnen helpen aan een veilig, comfortabel en goed passend masker!

Pakket opties: Basic

De PADI Open Water Diver-cursus Basic is de volledige PADI-cursus volgens onze planning.
– Aantal cursisten per instructeur: 4 tot 6 maximaal
– Aantal inhaallessen*: 0
– Materiaal: inclusief

*Losse (inhaal)les kost € 50,-. Dit geldt ook voor het aanpassen van cursus lesdagen.

“Flex” pakket (+€50,-)

De PADI Open Water Diver-cursus “Flex” is ideaal als de data niet helemaal bij jou passen! In overleg passen we dan jou cursus lesdagen aan*.
Het kan dan wel zijn dat je een andere instructeur hebt bij een afwijkende lesdag.

– Aantal cursisten per instructeur: 4 tot 6 maximaal
– Materiaal: inclusief
*De planning bespreken we vooraf, het wisselen tijdens de de loop van de cursus wordt gezien als inhaalles (kosten € 50,-)

“Prive Flex Xperience” ( € 699,-)

De PADI Open Water Diver-cursus Xperience als prive optie, volgens jou eigen planning

– Aantal cursisten per instructeur: 1 tot 2 maximaal
– Aantal inhaallessen: Onbeperkt. wisselen kan altijd (mits de instructeur ook kan)
– Materiaal: inclusief

Klik hier voor de complete cursus planning 2024 (PDF)