Het team

Maarten van den Hazel

PADI Course Director

PADI #962784

Waarom ben je begonnen met duiken?
Ik wilde eigenlijk altijd al duiken maar toch duurde het vrij lang voor ik er mee begon.
Mijn eerste duikervaring was in het zwembad. Haha ik weet nog dat ik alles verkeerd deed maar ik vond het geweldig. Het leek net alsof ik thuiskwam. Dat was ook het moment dat het virus toesloeg en ik alles opzij heb gezet om te kunnen gaan duiken. Dit is een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad en het heeft mijn leven op ontelbaar veel manieren verrijkt en veranderd...

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
In eerste instantie ben ik instructeur geworden om les te kunnen geven op duikkampen in Frankrijk, daarna ben ik verder gereisd.

Waar heb je gedoken?
Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Bonaire, Curaçao, Egypte, Zuid Afrika, Mexico, Dominicaanse Republiek, Thailand & Indonesië

Wat maakt het duiken speciaal?
Ik ben en blijf dol op lesgeven. Daarnaast ben ik gek op stromingsduiken, mantaroggen, haaien en Tec-diving, maar ook op een nachtduikje hier in de buurt of een weekend naar Zeeland 🙂
Verder vind ik het nog steeds heerlijk om een ontspannen prive duikje te maken met vrienden.

Verder nog iets?
Mocht je enige twijfel hebben of duiken wel iets voor je is, dan kan ik je alleen maar adviseren om het te proberen. Pas dan weet je echt wat je ervan vindt en zal je merken dat de meeste obstakels, onzekerheden of angsten weg zullen smelten in het water 🙂

Marloes Rooijackers

PADI Staff Instructor

PADI #407599

Waarom ben je begonnen met duiken?
Ik kreeg een demo aangeboden op vakantie, en voelde vanuit mijn tenen dat ik deze kans moest grijpen!

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Ik wil graag mijn enthousiasme en kennis doorgeven aan nieuwe duikers, en ik vind het geweldig om hen te zien groeien in hun kunnen.

Waar heb je gedoken?
Bonaire, Dominikaanse Republiek, Malediven en Nederland

Wat maakt het duiken speciaal?
Om onder water helemaal jezelf te zijn en te kunnen genieten van een 2e wereld!

Verder nog iets?
Als je nog niet duikt.... Ga duiken!!

Richard Boone

PADI Master Scuba Diver Trainer

PADI #323957

Waarom ben je begonnen met duiken?
Altijd al bezig geweest nieuwe dingen te doen/ontdekken. De documentaires over het onderwater leven van Jacques Cousteau fascineerden mij dus wilde ik uiteraard gaan duiken.
Uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en naar Sharm El Sheik, Egypte, gegaan om te leren duiken. 's Nachts sliep ik bij de bedoeïen in een tent aan het strand en overdag was ik aan het duiken. De eerste duik zwom er al een haai om ons heen. Geweldig!!

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Ik wilde wat meer met het duiken in Nederland gaan doen. Tot op dat moment had was ik voornamelijk een tropen duiker. Pro was de Logische vervolg stap.

Waar heb je gedoken?
Nederland, Oostenrijk, Italië, Griekenland, Egypte, Curaçao, Bonaire, Thailand, Indonesië, Taiwan, Japan, Australië

Wat maakt het duiken speciaal?
Duiken in zijn algemeenheid blijft iets fantastisch. De bijzondere dingen die je ziet, zowel groot als klein, en de rust die je ervaart. Nieuwe duiklocaties die je ontdekt en uiteraard blijft nachtduiken altijd iets bijzonders.

Verder nog iets?
Anderen enthousiast en kennis te laten maken met de onderwater wereld is iets waar ik van geniet.

Vincent Vulto

PADI Master Scuba diver Trainer

PADI #340230

Waarom ben je begonnen met duiken?
Toen ik nog op de basisschool zat, woonden wij op de Solomon Eilanden. Aangezien ik toen nog niet mocht duiken, heb ik toen de Skin Diver cursus gedaan. Zodra het kon ben ik over gestapt op duiken. Ik ben nog speciaal terug geweest naar de Solomons om in te halen wat ik vroeger gemist heb. Ondertussen duik ik overal waar ik de kans krijg.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Om iets te delen dat voor mij echt een verrijking van mijn leven is. (En om mijn skills te perfectioneren.)

Waar heb je gedoken?
Nederland, Egypte (Rode Zee en Middenlandse Zee), Curaçao, Bonaire, Australië (Queensland, New South Wales en South Australia), Solomon Eilanden, Tanzania (oceaan en Tanganyika meer), Duitsland, Oostenrijk, Nieuw Zeeland, Macedonië, Cyprus, Frankrijk

Wat maakt het duiken speciaal?
Duiken op plaatsen waar niet iedereen gaat duiken.

Verder nog iets?
Think like a whale

Tjerk Slotboom

PADI Master Scubadiver trainer

PADI #312348

Waarom ben je begonnen met duiken?
Ik wilde al lang mijn duikbrevet halen. Ik had als kind al een aantal maal een introductieduik gemaakt en sinds die tijd bleef de wens bestaan om ooit mijn brevet te halen.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Ik was meteen verkocht tijdens mijn Open Water lessen. Ik wilde nog beter en meer kunnen duiken. Daarom heb ik meteen alle andere vervolg cursussen gevolgd. En een half jaar later zat ik in Indonesië om mijn divemaster opleiding af te ronden, om terug te komen en direct mijn instructeurs opleiding te starten.

Waar heb je gedoken?
Nederland, Egypte, Curaçao, Indonesië, Gran Canaria.

Wat maakt het duiken speciaal?
Ik ervaar een enorme rust tijdens het duiken. Je bent onderwater en alles wat er buiten afspeelt is er even niet. Ik kom dan ook altijd met een glimlach weer boven. Maar bovenal is er zoveel moois te ontdekken.

Verder nog iets?
Tot snel en hopelijk mag ik binnenkort met je duiken of je lesgeven.

Daniel Garrido

PADI Specialty Instructor

PADI #198056

Waarom ben je begonnen met duiken?
In 2000 was ik geëmigreerd naar Spanje waar ik eerst 6 maanden vakantie wilde houden.
Aangezien ik op 5 minuten van de zee woonde ging ik dagelijks 2 a 3 uur snorkelen. Tijdens deze periode zag ik zoveel gave dingen dat ik compleet verkocht was van de onderwaterwereld. Toen er zich een paar jaar later tijdens een reis in Brazilië een kans voordeed, heb ik mijn open water behaald.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Ik word enorm gelukkig word als ik mijn passie en kennis van het duiken kan delen met enthousiastelingen en ze binnen een korte periode tot goede en verantwoordelijke duikers transformeer.
Ten tweede omdat ik als duikinstructeur de hele wereld zou kunnen rondreizen met een baan garantie. (Het idee was goed... maar in mijn eerste reis naar Mexico kwam ik na 1 week een vrouw tegen waar ik uiteindelijk mee trouwde).

Waar heb je gedoken?
Brazilië, Mexico (hele Riviera Maya, Cozumel, Cabo, Cenotes en Grotten), Thailand, Cambodia, Canarische eilanden, Mallorca, Egypte, België, Nederland.

Wat maakt het duiken speciaal?
Over het algemeen is het duiken speciaal omdat je als het ware in een andere wereld het onbekende ingaat. Het gevoel van rust, gewichtloos zweven, en dat ondanks honderden duiken op dezelfde plek, iedere duik weer anders en uniek is.
Persoonlijk kan ik enorm van de diversiteit genieten in het duiken... Van stromingsduiken tot wrakduiken en van duiken met grotere dieren zoals zeeleeuwen, whale- en bullsharks tot de kleinste zoals nudibranchs en cleaningshrimps.

Daarnaast ben ik gek op grotduiken, waar je super gefocussed moet duiken en op plaatsen komt die maar heel erg weinig mensen ter wereld gezien hebben, en je letterlijk een avonturier / pionier voelt.

Verder nog iets?
Blessed are the curious, for they shall have adventures!

Dave Liefbroer

PADI Specialty Instructor

PADI #369770

Waarom ben je begonnen met duiken?
Als waterrat wist ik het na in een introductie in 2010 zeker: onderwater is nog leuker dan daar boven.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Duiken geeft zo veel rust, daar wil ik andere mensen ook van laten genieten. Daarom ben ik Divemaster geworden, zodat ik introducties mag geven, bij cursussen kan assisteren en door kan groeien tot instructeur.

Waar heb je gedoken?
Natuurlijk Nederland, maar ook in Brazilië, Bonaire, Egypte en Duitsland.

Wat maakt het duiken speciaal?
Tijdens een nachtduik is de onderwaterwereld helemaal anders.

Verder nog iets?
Wat ik ook doe, onder water vind ik rust.

Carien de Broekert

PADI Assistant Instructor

PADI #977373

Waarom ben je begonnen met duiken?
Na een indrukwekkende snorkel ervaring, 40 jaar geleden, in Israël/Sinaï bleef de grote wens hangen met perslucht verder onder water te gaan, het duikviruszaadje was gelegd!
In 1994 ging eindelijk de lang gekoesterde wens in vervulling, mijn PADI OW brevet gehaald bij de Nijmeegse duikschool Pro-Dive.
Het begin van een vreugdevolle dimensie aan mijn leven was toegevoegd! Langzaam maar zeker behaalde ik het ene na het andere brevet, zowel in het PADI als het NAUI duiksysteem. In 2010 behaalde ik bij ScubaXperience mijn PADI Assistant Instructor brevet.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Anderen veilig leren duiken werd steeds meer een behoefte.
Met enthousiasme voor deze sport, geduld en rust heb ik vele introducties verzorgd.
Het meest geniet ik van het lesgeven aan cursisten die de eerste duikervaringen onder de knie proberen te krijgen en er nog niet van overtuigd zijn dat dit de eerste stap is van vele die naar een duikcarriëre leiden. Velen van hen eindigen met een brevet!
Sommigen hadden een leuke avond maar lieten het daarbij.
Ook wat extra aandacht voor cursisten die iets niet meteen onder de knie krijgen is voor mij een grote uitdaging.

Waar heb je gedoken?
Nederland, Egypte, Malediven, Spanje, Oostenrijk, Curaçao, Frans Polynesië, Nieuw Zeeland, IJsland en Zeeland (NL)

Wat maakt het duiken speciaal?
Één speciale duik is er niet, maar de duiken in Frans Polynesië en Nieuw Zeeland waren wel heel bijzonder, gedenkwaardig en spectaculair.
Ik heb altijd een fototoestel bij me en een goed neutraal drijfvermogen is hierbij noodzakelijk. Ik kan soms heel lang bij één rotsblok blijven hangen en genieten van al het leven wat zich daar afspeelt. Hoe langer je kijkt hoe meer je ziet!

Verder nog iets?
Mijn logboek telt ongeveer 550 duiken, en zeker even zo vaak  heb ik lekker trainend in het water van een zwembad of  in de Groene Heuvels. Want trainen is gezellig, goed en noodzakelijk voor iedere duiker om een veilige duiker te blijven.

 

John Evers

PADI Assistant Instructor

PADI #424789

Waarom ben je begonnen met duiken?
Al op erg jonge leeftijd zat ik voor de buis om de documentaires van Jaques Yves Cousteau te zien.
Toen wist ik het al. Dit wilde ik doen!! Ik was echter pas 10 en mocht destijds pas op mijn 14e met perslucht aan de gang.
Dus dat werd eerst een paar jaar snorkelen. Prima voor je conditie en watervaardigheden.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Na een lange pauze wilde ik de duiksport weer op gaan pakken. Er is echter een hoop veranderd sinds mijn laatste brevet.
Dus het leek mij slim om mijn vaardigheden op peil te brengen met een duikopleiding die op mijn vroegere brevetten aansloot.
Dit was de PADI Divemaster opleiding. Gevolgd door de Assistent Instructeur opleiding.
Daarnaast blijft het geweldig om nieuwe duikers te mogen begeleiden.

Waar heb je gedoken?
Tot nu toe in Nederland, Turkije en Egypte. Meer volgt... 😉

Wat maakt het duiken speciaal?
De rust, gewichtloosheid, het plezier van het ontdekken.

Verder nog iets?
Wees zuinig op de zee en alles wat daar in leeft.

Mathieu Ogay

PADI Assistant Instructor, Winkelmedewerker, Planner & Service Technician

PADI #394379

Waarom ben je begonnen met duiken?
Eigenlijk per ongeluk. Tijdens een reis naar Borneo (Maleisië) hebben vrienden mij kunnen overtuigen om toch te gaan duiken om zo het onderwaterleven te kunnen bekijken. Toen duiken op zichzelf al geweldig bleek te zijn was ik om!

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Als Divemaster kan ik andere duikers de mooie plekken onder water laten zien en mensen een gave eerste ervaring onderwater geven. Daarnaast kon ik zelf doorgroeien als duiker.

Waar heb je gedoken?
Nederland, Duitsland, Zwitserland, Maleisië (Sabah, Borneo).

Wat maakt het duiken speciaal?
Het feit dat je op plekken komt waar maar weinig andere mensen komen.

Verder nog iets?
Als duiker ben je ambassadeur van het onderwaterleven. De missie is het beschermen van het onderwaterleven. Dat moet tijdens alle duiken centraal staan.

Melchior Molnár

PADI Divemaster

PADI #366481

Waarom ben je begonnen met duiken?
Ik ben begonnen met duiken nadat ik een paar keer een try-a-dive gedaan had via school, dit heet bij PADI Discover Scuba Diving. Toen een goede vriend mij vroeg of ik interesse had in duiken zijn we op zoek gegaan naar een duikschool. Toen ik ScubaXperience had gevonden heb ik het PADI Open Water Diver brevet gehaald en ben ik heel veel gaan duiken.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Om hele leuke dingen te doen, zoals het helpen met cursussen, geven van introductie duiken en dan de glimlach op het gezicht van cursisten te zien.

Waar heb je gedoken?
Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Bonaire, Egypte en Curaçao

Wat maakt het duiken speciaal?
Nachtduiken, Diepduiken & zodra het mogelijk is ijsduiken. Maar het meest speciale is als ik iemand kan helpen om een nog betere duiker te worden.

Verder nog iets?
Want It. Live It. Love It. Dive It.

Jos Verberk

PADI Divemaster

PADI #424737

Waarom ben je begonnen met duiken?
Het verkennen van de wereld en het ontmoeten van haar bewoners heeft me altijd aangetrokken. 71% van de wereld bestaat uit water dus duiken zou de mogelijkheden vergroten. Een enthousiaste en geduldige instructeur heeft me laten zien en ervaren hoe het is gewichtsloos door het water te bewegen en deze wereld te ontdekken.
Waarom ben je een PADI Pro geworden?
De instructeur bij mijn introductieduik heeft bijgedragen aan het vergroten van mijn wereld. Anderen wil ik graag ook deze mogelijkheid geven.
Waar heb je gedoken?
Nederland, Duitsland, België, Malediven, Maleisië, Zanzibar
Wat maakt het duiken speciaal?
Duiken is ontzettend breed. Een jagende snoek, kreeften in Zeeland of steenvissen in Zanzibar, het zijn allemaal geweldige vissen. Maar ook het genieten van een goed uitgevoerde duik: perfect uitgetrimd, gestroomlijnd door de drie dimensionale wereld zwevend. En verder zijn de meeste duikers gewoon ‘coole gasten’!
Verder nog iets?
De onderwaterwereld is enorm fascinerend maar ook fragiel. Het is belangrijk om deze wereld te beschermen. Initiatieven als project AWARE en single-use plastic reduction moeten elke duiker aanspreken.

Koen Joosten

PADI Divemaster

PADI #437203

Waarom ben je begonnen met duiken?
Tijdens een tussenjaar in Amerika had ik de mogelijkheid om mee te doen aan een Open Water cursus. Toen merkte ik al heel snel dat ik compleet verliefd was op het onderwater zijn.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Als PADI Divemaster kan ik bij cursussen assisteren en introductie duiken geven; hierdoor kan ik anderen veilig kennis laten maken met het duiken en ze hopelijk net zo verliefd maken als toen ik ooit begon!

Waar heb je gedoken?
Nederland, België, Frankrijk, Egypte, Florida, Bahamas, Bonaire en Gozo.

Wat maakt het duiken speciaal?
Grotduiken, diep duiken en wrakduiken! Waar ik zelf heel erg op kick is om op plaatsen te komen waar nog maar zo weinig mensen eerder zijn geweest.
Daarnaast de rust en focus die duiken mij brengt. Bovenwater kan ik nog wel eens een stuiterbal zijn en gaan er 200 gedachtes door mijn hoofd, maar onderwater ervaar ik echt rust en focus, wat een heel bevrijdend gevoel is.

Verder nog iets?
Come to the dark side; we have cookies ;)!

Bram Reuvers

PADI Divemaster Trainee

PADI #

 

 

Sofie Otten

PADI Divemaster Trainee

PADI #

 

 

Loekie Schuivens

PADI Divemaster Trainee

PADI #

 

 

Bart Plevier

PADI Divemaster Trainee

PADI #

 

 

 

Patrick van Ieperen

PADI Divemaster Trainee

PADI #

 

 

 

Mitch Gijsbers

PADI Divemaster Trainee

PADI #

 

 

 


Top