Helmer Dil

Padi Staff Instructor

PADI #968826 duiken@scubaxperience.nl

Bram Reuvers

PADI Open Water Scuba Instructor en winkel medewerker

PADI #444306

Waarom ben je begonnen met duiken?
Toen ik 14 was vond ik mijn oude sport niet meer zo leuk. Dus ik was opzoek naar een nieuwe sport waar ik mijn drukke hoofd kon legen. In de krant stond iets over een gratis introductieduik. Zodra mijn hoofd onderwater ging met de introductieduik wist ik het meteen, dit wordt mijn nieuwe sport.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Mijn eerste nachtduik was bij het koepeltje in zeeland. Hier heb ik een zo ontzettend coole duik gemaakt dat ik dit aan iedereen heb verteld. Daar is het idee gegroeid om mijn interesse in de onderwaterwereld over te brengen naar iedereen die in mijn buurt komt (pas maar op). ScubaXperience heeft mij de mogelijkheid gegeven om een assistent instructeur te worden waardoor ik veel meer mensen kan besmetten met het duikvirus.

Waar heb je gedoken?
Ik heb de meeste duiken gemaakt in Gelderland en in zeeland. Waar ik ook graag heen ga is Naturagart in ibbenbüren. Doordat ik nog op school zit en een arme student ben, heb ik nog niet gedoken in landen buiten de EU.

Wat maakt het duiken speciaal?
Het speciale  aan duiken is dat je kunt ademen en zweven in een totaal ander wereld. Doordat deze wereld er zo anders uit ziet valt er ook weer een hoop te leren aan de biodiversiteit.

Verder nog iets?
Maakt niet uit wat voor vervelende dag ik heb gehad, zodra mijn hoofd onderwater gaat is alles weer goed. Stiekem is het zwembad nog het leukst. Daar kun je het beste nieuwe dingen oefenen met duiken en begint de interesse bij de meeste mensen met duiken.

 

Richard Boone

PADI Master Scuba Diver Trainer

PADI #323957

Waarom ben je begonnen met duiken?
Altijd al bezig geweest nieuwe dingen te doen/ontdekken. De documentaires over het onderwater leven van Jacques Cousteau fascineerden mij dus wilde ik uiteraard gaan duiken.
Uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en naar Sharm El Sheik, Egypte, gegaan om te leren duiken. 's Nachts sliep ik bij de bedoeïen in een tent aan het strand en overdag was ik aan het duiken. De eerste duik zwom er al een haai om ons heen. Geweldig!!

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Ik wilde wat meer met het duiken in Nederland gaan doen. Tot op dat moment had was ik voornamelijk een tropen duiker. Pro was de Logische vervolg stap.

Waar heb je gedoken?
Nederland, Oostenrijk, Italië, Griekenland, Egypte, Curaçao, Bonaire, Thailand, Indonesië, Taiwan, Japan, Australië

Wat maakt het duiken speciaal?
Duiken in zijn algemeenheid blijft iets fantastisch. De bijzondere dingen die je ziet, zowel groot als klein, en de rust die je ervaart. Nieuwe duiklocaties die je ontdekt en uiteraard blijft nachtduiken altijd iets bijzonders.

Verder nog iets?
Anderen enthousiast en kennis te laten maken met de onderwater wereld is iets waar ik van geniet.

Vincent Vulto

PADI Master Scuba diver Trainer

PADI #340230

Waarom ben je begonnen met duiken?
Toen ik nog op de basisschool zat, woonden wij op de Solomon Eilanden. Aangezien ik toen nog niet mocht duiken, heb ik toen de Skin Diver cursus gedaan. Zodra het kon ben ik over gestapt op duiken. Ik ben nog speciaal terug geweest naar de Solomons om in te halen wat ik vroeger gemist heb. Ondertussen duik ik overal waar ik de kans krijg.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Om iets te delen dat voor mij echt een verrijking van mijn leven is. (En om mijn skills te perfectioneren.)

Waar heb je gedoken?
Nederland, Egypte (Rode Zee en Middenlandse Zee), Curaçao, Bonaire, Australië (Queensland, New South Wales en South Australia), Solomon Eilanden, Tanzania (oceaan en Tanganyika meer), Duitsland, Oostenrijk, Nieuw Zeeland, Macedonië, Cyprus, Frankrijk

Wat maakt het duiken speciaal?
Duiken op plaatsen waar niet iedereen gaat duiken.

Verder nog iets?
Think like a whale

Patrick van Ieperen

PADI Open Water Scuba Instructor

PADI #450177

Waarom ben je begonnen met duiken?
Tijdens de jaren die ik op de wilde vaart en in de offshore heb gewerkt, heb ik veel te maken gehad met saturatie duikers, douane duikers, reparatie duikers en onder water robots (ROV). Dit was voor mij zo interessant dat ik na hele lange tijd besloten heb om zelf eens onderwater te gaan kijken.
In 2016 heb ik mijn openwater gehaald hier in Nederland, een introductie duik was niet nodig. Ik wilde zo graag, en toen was het zaadje geplant van het duik virus.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?

Nadat ik Master scuba diver had behaald wilde ik meer. Over duiken en duik materiaal vertellen en andere mensen enthousiast maken over duiken vind ik heerlijk. Na een tijdje vond ik het mensen helpen met duiken ook steeds leuker. Mijn kinderen gingen ook duiken. Toen wist ik dat ik verder wilde als Padi Pro. Nog beter leren duiken, mensen helpen met duiken.

 

 Waar heb je gedoken?
Het meeste duik ik in Nederland. Er zijn veel duikstekken dicht bij en er is van alles te zien en Zeeland blijft favoriet. Ik heb ook in Gran Canaria en Cabo Verde gedoken.

Wat maakt het duiken speciaal?
Onderwater is een andere onbekende en soms mysterieuze wereld. De rust en ontspanning die het me geeft. Het gevoel van gewichtloosheid.
Duiken doe je samen, je leert mensen op een andere manier kennen.Door mijn technische achtergrond vind ik de duik uitrusting erg interessant. Wrak duiken is voor mij zo speciaal, elk wrak heeft haar eigen verhaal. Volledig op gaan in het verhaal voor, tijdens en na de duik… Geweldig!!

Verder nog iets?
Kom zelf eens kijken hoe mooi de onderwater wereld is. Ontdek de vissen planten koraal en … de wrakken, grotten en alles wat er nog meer te zien en te vinden is.

 

Carien de Broekert

PADI Assistant Instructor

PADI #977373

Waarom ben je begonnen met duiken?
Na een indrukwekkende snorkel ervaring, 40 jaar geleden, in Israël/Sinaï bleef de grote wens hangen met perslucht verder onder water te gaan, het duikviruszaadje was gelegd!
In 1994 ging eindelijk de lang gekoesterde wens in vervulling, mijn PADI OW brevet gehaald bij de Nijmeegse duikschool Pro-Dive.
Het begin van een vreugdevolle dimensie aan mijn leven was toegevoegd! Langzaam maar zeker behaalde ik het ene na het andere brevet, zowel in het PADI als het NAUI duiksysteem. In 2010 behaalde ik bij ScubaXperience mijn PADI Assistant Instructor brevet.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Anderen veilig leren duiken werd steeds meer een behoefte.
Met enthousiasme voor deze sport, geduld en rust heb ik vele introducties verzorgd.
Het meest geniet ik van het lesgeven aan cursisten die de eerste duikervaringen onder de knie proberen te krijgen en er nog niet van overtuigd zijn dat dit de eerste stap is van vele die naar een duikcarriëre leiden. Velen van hen eindigen met een brevet!
Sommigen hadden een leuke avond maar lieten het daarbij.
Ook wat extra aandacht voor cursisten die iets niet meteen onder de knie krijgen is voor mij een grote uitdaging.

Waar heb je gedoken?
Nederland, Egypte, Malediven, Spanje, Oostenrijk, Curaçao, Frans Polynesië, Nieuw Zeeland, IJsland en Zeeland (NL)

Wat maakt het duiken speciaal?
Één speciale duik is er niet, maar de duiken in Frans Polynesië en Nieuw Zeeland waren wel heel bijzonder, gedenkwaardig en spectaculair.
Ik heb altijd een fototoestel bij me en een goed neutraal drijfvermogen is hierbij noodzakelijk. Ik kan soms heel lang bij één rotsblok blijven hangen en genieten van al het leven wat zich daar afspeelt. Hoe langer je kijkt hoe meer je ziet!

Verder nog iets?
Mijn logboek telt ongeveer 550 duiken, en zeker even zo vaak  heb ik lekker trainend in het water van een zwembad of  in de Groene Heuvels. Want trainen is gezellig, goed en noodzakelijk voor iedere duiker om een veilige duiker te blijven.

 

Melchior Molnár

PADI Assistant Instructor

PADI #366481

Waarom ben je begonnen met duiken?
Ik ben begonnen met duiken nadat ik een paar keer een try-a-dive gedaan had via school, dit heet bij PADI Discover Scuba Diving. Toen een goede vriend mij vroeg of ik interesse had in duiken zijn we op zoek gegaan naar een duikschool. Toen ik ScubaXperience had gevonden heb ik het PADI Open Water Diver brevet gehaald en ben ik heel veel gaan duiken.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Om hele leuke dingen te doen, zoals het helpen met cursussen, geven van introductie duiken en dan de glimlach op het gezicht van cursisten te zien.

Waar heb je gedoken?
Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Bonaire, Egypte en Curaçao

Wat maakt het duiken speciaal?
Nachtduiken, Diepduiken & zodra het mogelijk is ijsduiken. Maar het meest speciale is als ik iemand kan helpen om een nog betere duiker te worden.

Verder nog iets?
Want It. Live It. Love It. Dive It.

Loekie Schuivens

PADI Assistant Instructor

PADI #445499

Waarom ben je begonnen met duiken?
Nadat ik een paar keer al snorkelend boven de vissen aan het dobberen was en ik dacht: Ik wil dichterbij komen heb ik een introductieduik in Curaçao gedaan en toen was ik verkocht. Tijdens deze introductieduik merkte ik dat ik het allemaal zelf wilde doen in plaats van dat de instructeur bepaalt waar ik heen moest. Terug in Nederland heb ik meteen mijn Open Water Brevet gehaald en toen was er geen weg meer terug.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Na mijn Open Water Brevet ben ik gaan duiken in Maleisië en daar merkte ik dat mijn nichtje niet helemaal relaxt was. Ik wist toen nog niet goed wat ik moest doen en hoe ik een ander onder water kan helpen. Dat was voor mij de reden om me verder te ontwikkelen als PADI Pro.

 Waar heb je gedoken?
Ik duik het meest in Nederland, maar heb ook gedoken in: Curaçao, Maleisië, Malediven, Egypte en Zuid-Korea

Wat maakt het duiken speciaal?
Om de visjes, haaien, manta’s en alle andere mooie dingen van dichterbij te zien dan het wateroppervlakte. Om in een hele andere wereld te zijn, het gevoel om te zweven in het water. Duiken geeft me rust en ontspanning en het leuke is, je doet het altijd samen!

Verder nog iets?
Kom de onderwaterwereld een keer ontdekken!

Jos Verberk

PADI Divemaster

PADI #424737

Waarom ben je begonnen met duiken?
Het verkennen van de wereld en het ontmoeten van haar bewoners heeft me altijd aangetrokken. 71% van de wereld bestaat uit water dus duiken zou de mogelijkheden vergroten. Een enthousiaste en geduldige instructeur heeft me laten zien en ervaren hoe het is gewichtsloos door het water te bewegen en deze wereld te ontdekken.
Waarom ben je een PADI Pro geworden?
De instructeur bij mijn introductieduik heeft bijgedragen aan het vergroten van mijn wereld. Anderen wil ik graag ook deze mogelijkheid geven.
Waar heb je gedoken?
Nederland, Duitsland, België, Malediven, Maleisië, Zanzibar
Wat maakt het duiken speciaal?
Duiken is ontzettend breed. Een jagende snoek, kreeften in Zeeland of steenvissen in Zanzibar, het zijn allemaal geweldige vissen. Maar ook het genieten van een goed uitgevoerde duik: perfect uitgetrimd, gestroomlijnd door de drie dimensionale wereld zwevend. En verder zijn de meeste duikers gewoon ‘coole gasten’!
Verder nog iets?
De onderwaterwereld is enorm fascinerend maar ook fragiel. Het is belangrijk om deze wereld te beschermen. Initiatieven als project AWARE en single-use plastic reduction moeten elke duiker aanspreken.

Maarten van den Hazel

PADI Course Director

PADI #962784

Waarom ben je begonnen met duiken?
Ik wilde eigenlijk altijd al duiken maar toch duurde het vrij lang voor ik er mee begon.
Mijn eerste duikervaring was in het zwembad. Haha ik weet nog dat ik alles verkeerd deed maar ik vond het geweldig. Het leek net alsof ik thuiskwam. Dat was ook het moment dat het virus toesloeg en ik alles opzij heb gezet om te kunnen gaan duiken. Dit is een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad en het heeft mijn leven op ontelbaar veel manieren verrijkt en veranderd...

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
In eerste instantie ben ik instructeur geworden om les te kunnen geven op duikkampen in Frankrijk, daarna ben ik verder gereisd.

Waar heb je gedoken?
Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Bonaire, Curaçao, Egypte, Zuid Afrika, Mexico, Dominicaanse Republiek, Thailand & Indonesië

Wat maakt het duiken speciaal?
Ik ben en blijf dol op lesgeven. Daarnaast ben ik gek op stromingsduiken, mantaroggen, haaien en Tec-diving, maar ook op een nachtduikje hier in de buurt of een weekend naar Zeeland 🙂
Verder vind ik het nog steeds heerlijk om een ontspannen prive duikje te maken met vrienden.

Verder nog iets?
Mocht je enige twijfel hebben of duiken wel iets voor je is, dan kan ik je alleen maar adviseren om het te proberen. Pas dan weet je echt wat je ervan vindt en zal je merken dat de meeste obstakels, onzekerheden of angsten weg zullen smelten in het water 🙂