Op nog geen 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam ligt Malta, een eilandenstaat binnen de eurozone. Malta bestaat uit 3 eilanden, waar Gozo er 1 van is. Het duiken op Gozo kenmerkt zich door donker blauw water met een fantastisch zicht, wrakken en grotten. Vaak wordt deze bestemming ook aangedaan door TEC duikers, aangezien er vele diep gelegen wrakken liggen. Het voordeel van het duiken hier is dat het eiland niet te groot is, en alle duiken vanaf de kant gemaakt kunnen worden. Dus als de wind verkeerd staat voor de ene stek, is de andere stek prima te bezoeken. Zelfs bij hele bare omstandigheden kunnen we duiken in de “inland see” een kleine binnen zee die via een grotten stelsel in verbinding staat met de open zee.

Malta en ook Gozo kennen ook een rijke cultuur, kruisridders deden dit eiland aan als laatste stop voordat ze zich op het Afrikaanse continent waagden. Zo zijn er vele kerken, en forten op het eiland of een combinatie van beide. De architectuur kent ook Moorse invloeden en het leven is, zeker op Gozo, rustig mediterraan te noemen. Ofwel een heerlijk eiland om even tot rust te komen en mooie duiken te maken!

We maken dagelijks minimaal 2 (kant)duiken. En bezoeken diverse duikstekken zodat je de omgeving ook leert kennen. Overnachten doen we in een mooie “villa” met zwembad. Op Gozo noemen ze dit type accommodatie “farm stay” omdat de gebouwen vaak oude boerderijen betreffen. Wees gerust, je hoeft in de ochtend niet de varkens je kamer uit te jagen of hun stallen uit te mesten.

Reis Data Gozo 2024

 • We hebben een reis op de planning in oktober. 7 t/m 14 oktober zijn we dan te gast bij een kleine, gezellige duikschool. Die niet letten op duiktijd maar op lucht! Ofwel “Dive your tank, not your time!”
 • Kosten voor verblijf, transport en duiken: 725 euro. Wat krijg je hiervoor:
  – 7 nachten in een villa met zwembad, gelegen op 20 min van strand en duikschool.
  – 10 duiken, incl 1 nachtduik en een paar leuke duik excursies.
  – Transport van en naar de luchthaven, je komt aan op Malta international airport bij Valletta waar we met privé transport naar de haven gaan. Lopen de ferry op, en worden op Gozo weer opgewacht om naar de accommodatie gebracht te worden.
 • Wat zit er niet bij:
  -Vlucht naar Malta (kunnen we je wel bij helpen indien gewenst!)
  -Maaltijden en drinken. Er kan gezamenlijk gegeten worden en gekookt in de villa, maar men kan ook zijn eigen plan trekken.

Cursussen op Gozo

Daarnaast is het mogelijk om bepaalde cursussen te volgen op Gozo. Denk aan de Advanced Open Water, Deep Specialty of eventueel de Cavern Diver Specialty.
Afhankelijk van de vraag kunnen wij kijken wat we aan kunnen bieden.

Extra informatie

 • Alle duiken worden begeleid door ervaren gidsen
 • Water temperatuur in Gozo in oktober is rond de 25 graden, 5mm pak werkt dus prima.
 • Het zicht is vaak fenomenaal in Gozo, 40 meter in mooi donker blauw water is niet ongewoon.
 • Overnachtingen zijn gebaseerd op 2 pers. op een kamer.
 • Malta en Gozo horen bij de EURO zone, dus wisselen is niet nodig

Wij organiseren je verblijf en duiken, vlucht zit niet bij deze prijs. Ook materiaal huur zit niet bij de prijs in.