Carien de Broekert

Carien de Broekert

Waarom ben je begonnen met duiken?
Na een indrukwekkende snorkel ervaring, 40 jaar geleden, in Israël/Sinaï bleef de grote wens hangen met perslucht verder onder water te gaan, het duikviruszaadje was gelegd!
In 1994 ging eindelijk de lang gekoesterde wens in vervulling, mijn PADI OW brevet gehaald bij de Nijmeegse duikschool Pro-Dive.
Het begin van een vreugdevolle dimensie aan mijn leven was toegevoegd! Langzaam maar zeker behaalde ik het ene na het andere brevet, zowel in het PADI als het NAUI duiksysteem. In 2010 behaalde ik bij ScubaXperience mijn PADI Assistant Instructor brevet.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Anderen veilig leren duiken werd steeds meer een behoefte.
Met enthousiasme voor deze sport, geduld en rust heb ik vele introducties verzorgd.
Het meest geniet ik van het lesgeven aan cursisten die de eerste duikervaringen onder de knie proberen te krijgen en er nog niet van overtuigd zijn dat dit de eerste stap is van vele die naar een duikcarriëre leiden. Velen van hen eindigen met een brevet!
Sommigen hadden een leuke avond maar lieten het daarbij.
Ook wat extra aandacht voor cursisten die iets niet meteen onder de knie krijgen is voor mij een grote uitdaging.

Waar heb je gedoken?
Nederland, Egypte, Malediven, Spanje, Oostenrijk, Curaçao, Frans Polynesië, Nieuw Zeeland, IJsland en Zeeland (NL)

Wat maakt het duiken speciaal?
Één speciale duik is er niet, maar de duiken in Frans Polynesië en Nieuw Zeeland waren wel heel bijzonder, gedenkwaardig en spectaculair.
Ik heb altijd een fototoestel bij me en een goed neutraal drijfvermogen is hierbij noodzakelijk. Ik kan soms heel lang bij één rotsblok blijven hangen en genieten van al het leven wat zich daar afspeelt. Hoe langer je kijkt hoe meer je ziet!

Verder nog iets?
Mijn logboek telt ongeveer 550 duiken, en zeker even zo vaak  heb ik lekker trainend in het water van een zwembad of  in de Groene Heuvels. Want trainen is gezellig, goed en noodzakelijk voor iedere duiker om een veilige duiker te blijven.