Bram Reuvers

Bram Reuvers

Waarom ben je begonnen met duiken?
Toen ik 14 was vond ik mijn oude sport niet meer zo leuk. Dus ik was opzoek naar een nieuwe sport waar ik mijn drukke hoofd kon legen. In de krant stond iets over een gratis introductieduik. Zodra mijn hoofd onderwater ging met de introductieduik wist ik het meteen, dit wordt mijn nieuwe sport.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Mijn eerste nachtduik was bij het koepeltje in zeeland. Hier heb ik een zo ontzettend coole duik gemaakt dat ik dit aan iedereen heb verteld. Daar is het idee gegroeid om mijn interesse in de onderwaterwereld over te brengen naar iedereen die in mijn buurt komt (pas maar op). ScubaXperience heeft mij de mogelijkheid gegeven om een assistent instructeur te worden waardoor ik veel meer mensen kan besmetten met het duikvirus.

Waar heb je gedoken?
Ik heb de meeste duiken gemaakt in Gelderland en in zeeland. Waar ik ook graag heen ga is Naturagart in ibbenbüren. Doordat ik nog op school zit en een arme student ben, heb ik nog niet gedoken in landen buiten de EU.

Wat maakt het duiken speciaal?
Het speciale  aan duiken is dat je kunt ademen en zweven in een totaal ander wereld. Doordat deze wereld er zo anders uit ziet valt er ook weer een hoop te leren aan de biodiversiteit.

Verder nog iets?
Maakt niet uit wat voor vervelende dag ik heb gehad, zodra mijn hoofd onderwater gaat is alles weer goed. Stiekem is het zwembad nog het leukst. Daar kun je het beste nieuwe dingen oefenen met duiken en begint de interesse bij de meeste mensen met duiken.