Biologen, onderzoekers en fotografen zijn voorbeelden van  duikers die nogal eens in hun eentje onderwater ( moeten ) gaan. Gelukkig is er een programma ontwikkeld dat hen leert dit op een verantwoorde manier te doen. Uiteraard blijft duiken met een buddy de hoogste veiligheids factor houden en de Self reliant Diver cursus leidt je dan niet alleen op tot een betere zelfstandige duiker maar je wordt er juist ook een veiligere buddy door aangezien je de meeste problemen onderwater zelfstandig kunt oplossen.

Self Reliant Diver is een must voor elke dive professional en verder is de Self reliant Diver cursus een geschikte manier om uit zoeken of het TEC duiken iets voor jou zou kunnen zijn !

Wat leer je?

Je leert hoe je vrijwel alle problemen onderwater zelfstandig kan oplossen terwijl je gebruik maakt van een zogenaamde “overvloedige” materiaal configuratie. Je maakt kennis met de verschillende mogelijkheden om extra gas mee te nemen en je duikvaardigheden worden nog eens flink getest en verfijnd.

Solo duiken is geen vereiste bij deze cursus!

Programma

  • Duur: 1 vaardigheden evaluatie en 3 buitenwaterduiken
  • Kosten:  € 350,-
  • Minimale vereisten:  PADI Advanced Open Water Diver
  • Minimale leeftijd: 18 jaar
  • Mininum aantal duiken 100

Deze cursus is uitermate geschikt in combinatie met de Sidemount cursus. Wanneer je deze cursussen in 1x combineert kost het in totaal € 600,- ipv € 725,- !