Daniel Garrido

Daniel Garrido

Waarom ben je begonnen met duiken?
In 2000 was ik geëmigreerd naar Spanje waar ik eerst 6 maanden vakantie wilde houden.
Aangezien ik op 5 minuten van de zee woonde ging ik dagelijks 2 a 3 uur snorkelen. Tijdens deze periode zag ik zoveel gave dingen dat ik compleet verkocht was van de onderwaterwereld. Toen er zich een paar jaar later tijdens een reis in Brazilië een kans voordeed, heb ik mijn open water behaald.

Waarom ben je een PADI Pro geworden?
Ik word enorm gelukkig word als ik mijn passie en kennis van het duiken kan delen met enthousiastelingen en ze binnen een korte periode tot goede en verantwoordelijke duikers transformeer.
Ten tweede omdat ik als duikinstructeur de hele wereld zou kunnen rondreizen met een baan garantie. (Het idee was goed... maar in mijn eerste reis naar Mexico kwam ik na 1 week een vrouw tegen waar ik uiteindelijk mee trouwde).

Waar heb je gedoken?
Brazilië, Mexico (hele Riviera Maya, Cozumel, Cabo, Cenotes en Grotten), Thailand, Cambodia, Canarische eilanden, Mallorca, Egypte, België, Nederland.

Wat maakt het duiken speciaal?
Over het algemeen is het duiken speciaal omdat je als het ware in een andere wereld het onbekende ingaat. Het gevoel van rust, gewichtloos zweven, en dat ondanks honderden duiken op dezelfde plek, iedere duik weer anders en uniek is.
Persoonlijk kan ik enorm van de diversiteit genieten in het duiken... Van stromingsduiken tot wrakduiken en van duiken met grotere dieren zoals zeeleeuwen, whale- en bullsharks tot de kleinste zoals nudibranchs en cleaningshrimps.

Daarnaast ben ik gek op grotduiken, waar je super gefocussed moet duiken en op plaatsen komt die maar heel erg weinig mensen ter wereld gezien hebben, en je letterlijk een avonturier / pionier voelt.

Verder nog iets?
Blessed are the curious, for they shall have adventures!